Madara SPF 30 do twarzy Betteryou
Madara SPF 30 Viridian Nutrition
Kategorie
f

Krem do cery alergicznej Dermo Face Cream Larens 50 ml

Krem do cery alergicznej Dermo Face Cream Larens 50 ml
Cena: 119,00 zł
Cena promocyjna: 83,00 zł
Dostępność: Dostępny
Kategoria: Pielęgnacja twarzy
Producent: Larens
Opis produktu Skład produktu
Larens Dermo Face Cream to rewolucyjny krem do cery alergicznej, która ciągle narażona jest na szkodliwe czynniki zewnętrzne takiej jak wirusy, bakterie, skrajne temperatury, promieniowanie UV czy też stres. Krem sprawdza się również u osób, które potrzebują naturalnej kuracji cery wrażliwej i problematycznej zwykle skłonnej do najmniejszej alergii. Dobrze radzi sobie z atopowym zapaleniem skóry oraz łuszczycą. Larens Dermo Face Cream zapewnia wysoki poziom nawilżenia oraz przyczynia się do znacznego opóźnienia procesów starzenia. Czyni to dzięki unikatowej formule Organic Plus: wolnej od parabenów, olejów mineralnych, SLS i SLES, barwników i aromatów. Zawiera jedynie bezpieczne i naturalne konserwanty. Dermo Face Cream swoje właściwości zawdzięcza wybitnej mieszance elementów, czyli kompleksowi biopeptydów, alantoinie, olejowi jojoba, kwasowi hialuronowemu oraz ektoinie. Skutecznie łagodzi podrażnienia i widocznie eliminuje zaczerwienienia i świąd. Znacząco wykazuje działanie kojące na skórę oraz regulujące pracę gruczołów łojowych.
 
Korzyści ze stosowania Larens Dermo Face Cream:
  • łagodzi podrażnienia, zaczerwienienia i świąd, również skóry wrażliwej, atopowej, alergicznej czy z łuszczycą,
  • koi skórę po przedawkowaniu promieni słonecznych czy po kąpieli w słonej wodzie,
  • więcej o działaniu poszczególnych składników aktywnych przeczytasz w zakładce,
  • wykazuje działanie kojące na skórę oraz reguluje pracę gruczołów łojowych,
  • zapewnia wysoki poziom nawilżenia,
  • opóźnia procesy starzenia się skóry.
Larens rejestracja
 
Składniki aktywne Larens Dermo Face Cream:
Biopeptide Complex – jest wynalazkiem opatentowanym przez firmę WellU.  Jest w istocie kompleksem zawierającym cenne połączenie oligo- i polipeptydów zapewniających natychmiastową i długotrwałą poprawę nawilżenia wszystkich warstw skóry. Efektem stosowania kompleksu biopeptydowego jest sprężystość ciała, wypełnienie nierówności i zminimalizowania bruzd oraz co równie ważne zapobieganie wiotczeniu skóry. Główną funkcją biopeptydów jest przeniesienie składników aktywnych w głąb skóry. Ich właściwości energetyzujące sprawiają, że komórki skóry są pobudzone do produkcji elastyny i kolagenu. Pomagają zwalczać tak niechciane przebarwienia oraz wyrównują i rozjaśniają koloryt skóry.
 
Witamina E – nawilża i wygładza skórę zmiękczając przy okazji naskórek. Ma działanie ochronne przed promieniowaniem UV - chociaż nie może być klasyfikowany jako filtr przeciwsłoneczny. Jest to doskonały środek nawilżający. Zawiera silne działanie przeciwzapalne - i zapobiega przedwczesnemu starzeniu się, ponieważ stany zapalne skóry są główną przyczyną starzenia się skóry. Ma doskonałe właściwości gojenia się ran. Ta rozpuszczalna w tłuszczach grupa witamin jest również obecna w wielu produktach spożywczych jak awokado i orzechy, ale można je również znaleźć w zielonych i żółtych warzywach, mięsie, kukurydzy i niektórych produktach mlecznych. Witamina E jest silnym przeciwutleniaczem. Ciągle patroluje twoje ciało, szukając wolnych rodników. Kiedy znajdzie, szybko je niszczy. Zapewnia również ochronę przed słońcem. Badania pokazują, że witamina E zmniejsza nasilenie oparzeń słonecznych i poprawia skuteczność filtrów UV w przeciwsłonecznym. Witamina E (zwłaszcza forma octanu a-tokoferolu) jest również doskonałym środkiem nawilżającym. Wzmacnia naturalną barierę skóry, zmniejszając utratę wody. Teraz, gdy wilgoć jest zamknięta w skórze, mięknie i pulchnie. Witamina E nie jest zwykłym przeciwutleniaczem. Nie zabija bakterii i drobnoustrojów, które trafiają do twoich cennych płynów i mikstur.
 
Alantoina – działa nawilżająco i regenerująco na skórę. Łagodzi podrażnienia i wspomaga odnowę uszkodzonego naskórka. Jest wysoko ceniona za właściwości kojące, lecznicze i keratolityczne skóry (zdolność usuwania nadmiaru skóry). Pomaga zrzucić zewnętrzną warstwę naskórka i wspomaga tworzenie zdrowych tkanek. Zmiękcza również skórę i umożliwia wchłanianie większej ilości wilgoci. Jest szczególnie skuteczna w leczeniu ran, oparzeń, owrzodzeń skóry, egzemy i wszelkich innych otarć w skórze. Nie ma dowodów na działanie przeciwstarzeniowe. W rzeczywistości alantoina to biały, bezwonny proszek. Inne związki zawierające alantoinę, które mogą być stosowane w kosmetykach i produktach do pielęgnacji ciała, obejmują sól allanotynową witaminy C, askorbinian allantoiny i sól alantoinową witaminy B7, alantoinę biotynową. Kompleksy allantoinowe, które można stosować w kosmetykach i produktach do pielęgnacji ciała obejmują kwas alantoinowy kwasu galakturonowego, kwas allanotynowy poligalakturonowy, kwas alaninowy kwasu glicyretynowego i alantoina pantenol. Spośród składników zawierających alantoinę, sama alantoina jest najprawdopodobniej stosowana w kosmetykach i produktach do pielęgnacji ciała. Stosuje się go do formułowania produktów do kąpieli, makijażu oczu, produktów do pielęgnacji włosów, produktów do higieny jamy ustnej i produktów do pielęgnacji skóry. Alantoina znajduje się w moczu ssaków. Jest to pierwotna forma, w której odpady zawierające azot są wydalane z moczem tych zwierząt. Alantoina występuje również w wielu roślinach, takich jak żywokost, kasztanowiec i mącznica lekarska. Chociaż alantoinę można wyizolować z tych roślin, większość alantoiny wykorzystywanej w kosmetykach i produktach do pielęgnacji ciała jest wytwarzana z mocznika i kwasu glioksalowego.
 
Kwas hialuronowy - to glikozoaminoglikan, fantazyjna nazwa istotnej naturalnej substancji, która jest częścią skóry wspierającą młodość. Jako główny glikozoaminoglikan w skórze, kwas hialuronowy działa, aby każdy aspekt skóry był stabilny, chroniony i stale odnawiany. Ma także zadziwiającą zdolność przyciągania i utrzymywania ogromnej ilości wilgoci. Ta oparta na nauce magia polega na zdolności kwasu hialuronowego do uzupełniania wilgoci, dużo wilgoci! Jeden gram kwasu hialuronowego może pomieścić do 6 litrów wody. Teraz to naprawdę oszałamiające! Ale jeszcze bardziej imponujące jest to, że kwas hialuronowy może to zrobić dla skóry bez negatywnego wpływu na naskórek i nadawaniu skórze zbyt dużej ilości wody. Zaskakujące jest, że zbyt duża ilość wody stanowi problem dla skóry, ponieważ powoduje, że kluczowe substancje utrzymujące nienaruszoną powierzchnię skóry ulegają zniszczeniu. Właściwości wiążące wilgoć z kwasem hialuronowym są wyjątkowo ważne w przypadku starzenia się skóry. Jedną z cech młodzieńczej skóry jest jej zdolność do zatrzymywania wody i utrzymywania zrównoważonej ilości wilgoci. Wraz z wiekiem nasza skóra traci zdolność do utrzymania tej witalnej, pulsującej wilgoci, tak jak kiedyś. Rezultatem jest widoczna utrata jędrności, giętkości i zmniejszonego wyglądu pulchności i sprężystości. Kwas hialuronowy może zwiększać zawartość wilgoci, nieporównywalną z niczym innym, a jednocześnie rewitalizować zewnętrzne warstwy skóry, dzięki czemu wyglądają i czują się bardziej miękkie, gładsze, a zwłaszcza dobrze nawilżone! W ten sposób natychmiast poprawia wygląd cienkich linii i zmarszczek. Nasza skóra cierpi z powodu niezabezpieczonego nasłonecznienia (codzienny SPF jest koniecznością!), surowych składników do pielęgnacji skóry i ataków ze strony zanieczyszczonego środowiska - wszystkie one osłabiają powierzchnię skóry. Właściwości wzmacniające skórę kwasu hialuronowego znacznie przyczyniają się do złagodzenia tych problemów, zwłaszcza gdy są stosowane jako część kompletnej procedury przeciwdziałającej starzeniu, która obejmuje również inne sprawdzone składniki. Okazuje się, że kwas hialuronowy zapewnia również ochronę antyoksydacyjną przed atakami środowiskowymi. Teraz to właśnie nazywamy wielozadaniowym składnikiem przeciwstarzeniowym!  
 
Hydromanil™- jest naturalnie wyselekcjonowaną substancją powstałą w laboratoriach Larens będącą doskonałym środkiem nawilżającym. Jak się to odbywa i dlaczego hydromanil?  Hydromanil to przede wszystkim cząsteczki nawilżające –zwane także galaktomannanamii które są ekstrahowane z nasion peruwiańskiej rośliny Tara (Caesalpinia spinosa) bardzo odpornej na ekstremalnie suchy klimat rejonu Andów.  Jest aktywnym składnikiem działającym na powierzchni warstwy rogowej, który przyczynia się do natychmiastowego nawilżenia dającego skórze efekt natychmiastowego nawilżenia i jednorodny wygląd.  Hydromanil w dłuższej perspektywie ogranicza transepidermalną utratę wody. Hydromanil poprawia zdecydowanie wygląd skóry, ponieważ reguluje proces złuszczania naskórka, a skóra nabiera miękkości i jędrności. Ta wyborna mieszanka powoduje natychmiastowy wzrost nawilżenia, który jest znacznie wyższy niż poszczególne jego elementy składowe oddzielnie. Dzięki technologii 3D Matrix utrzymuje znaczący efekt nawilżenia po 24 godzinach.  
 
Calmosensine - jest lipopeptydem o sekwencji N-acetylo-tyrozylo-arginyl-heksadecylowej estrowej rozpuszczonej w wodnoglikolowej zaróbce. Działa jako przekaźnik spokoju i rozluźnienia mięśni. Ponadto  łagodzi napięcie, aby zapobiec pojawieniu się zmarszczek i linii ekspresyjnych. Kosmetycznie ten produkt jest stosowany w kremach, żelach, makijażu podkładowym i innych produktach do pielęgnacji skóry zaprojektowanych do tego celu. Calmosensine™ jest oparty na lipopeptydzie, który występuje naturalnie w organizmie. 
 
Kolagen – jego struktura molekularna nie jest dokładnie znana, ale jest analogiczna do trójpasmowej liny, gdzie każda nić jest łańcuchem polipeptydowym. Masa cząsteczkowa wynosi około 100 000. Kolagen jest głównym włóknistym białkiem tkanki łącznej u zwierząt i jest najbardziej obfitym białkiem u ssaków, odpowiadającym za 25-35% całkowitej zawartości białka w ciele. Kolagen stanowi 1-2% tkanki mięśniowej i 6% silnych mięśni ścięgnistych. Kolagen bogaty w prolinę i hydroksyprolinę ma dużą wytrzymałość na rozciąganie i jest głównym składnikiem powięzi, chrząstki, więzadeł, ścięgien, kości i skóry. Wraz z miękką keratyną odpowiada za siłę i elastyczność skóry. Jego degradacja prowadzi do powstawania zmarszczek towarzyszących starzeniu. Zatem w swoim działaniu gwarantuje odmłodzenie skóry oraz spowolnienie procesu jej starzenia. Długotrwale chroni skórę przed utratą nawilżenia, zwiększając jej napięcie i wygładzając zmarszczki. Kolagen ma szereg zastosowań stomatologicznych, ortopedycznych i chirurgicznych, w tym chirurgii kosmetycznej. Jest stosowany jako pomoc lecznicza dla pacjentów z oparzeniami, w rekonstrukcji kości i jako sztuczny substytut skóry. 
 
Olej Jojoba – jest emolientem, niepachnącym olejem (technicznie, wielonienasycony wosk) ekstrahowanym z nasion wieloletniego krzewu. Wykazano, że olej jojoba poprawia właściwości regeneracyjne skóry, nawilża i zmiękcza naskórek. Dzięki naturalnemu filtrowi jaki tworzy na powierzchni skóry zachowany jest odpowiedni poziom nawilżenia skóry. Jej wierzchnia warstwa – płaszcz lipidowy – pełni rolę „pierwszego strażnika”, czyli chroni przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi. Olej jojoba jest olejem roślinnym, który jest bogatym źródłem wielu kwasów tłuszczowych, olej jojoba może również zapewniać miejscowe korzyści dla skóry. Jego konsystencja jest podobna do olejku (sebum), który wytwarza ludzka skóra, kolejny powód, dla którego jest to doskonały składnik dla suchej skóry - i potencjalnie problematyczny dla osób z tłustą skórą skłonną do zatkania porów i wyprysków. Należy pamiętać, że wosk jojoba jest uważany za bardziej problematyczny dla skóry podatnej na pękanie niż olej jojoba. Olej jojoba charakteryzuje się lżejszym i mniej tłustym uczuciem niż wiele innych olejów, szczególnie wysoko nasyconych olejów takich jak kokos. Olej jojoba jest również jednym z bardziej stabilnych olejów roślinnych w użyciu. 
 
Squalan – jego podstawowym zadaniem jest dostarczanie substancji odżywczych do skóry oraz sprawianie jej głębokiego nawilżenia oraz dotlenienia. Eliminuje zmarszczki i zapobiega utracie blasku skóry. Skwalan działa jako środek poślizgowe na powierzchni skóry co nadaje skórze miękki i gładki wygląd. Skwalan to substancja oleista, która jest powszechnym składnikiem innych olejów. Skwalan jest naturalnym składnikiem ludzkiego sebum, mieszaniną lipidów wytwarzanych przez gruczoły w skórze. W kosmetykach i produktach do pielęgnacji ciała Squalan jest stosowany do formułowania szerokiej gamy produktów, w tym olejków kąpielowych, produktów do pielęgnacji włosów, makijażu oczu, podkładów do makijażu, szminek, produktów do opalania i ochrony przeciwsłonecznej, pudrów do ciała, produktów do paznokci i do czyszczenia, produkty nawilżające i do pielęgnacji skóry. Skwalan występuje w dużych ilościach w oleju z wątroby rekina, a w mniejszych ilościach w oliwie z oliwek, oleju z kiełków pszenicy, oleju z otrębów ryżowych, drożdżach oraz w różnych innych artykułach spożywczych. 
Ekstrakt z gingko biloba – zapewnia wiele korzyści antyoksydacyjnych gdy jest stosowany miejscowo w produktach do pielęgnacji skóry, dzięki wysokiej zawartości kwercetyny, powszechnego i silnego przeciwutleniacza. Jego właściwości przeciwzapalne i defensywne są również szczególnie silne ponieważ odkryto, że pomaga leczyć trądzik, egzemę lub inne rodzaje zaczerwienień i stanów zapalnych twarzy. Może to wynikać z właściwości Ginkgo jako środka rozszerzającego naczynia krwionośne, zwiększającego krążenie, poprawiającego wydzielanie łojowe, zmniejszającego się przepuszczalności naczyń włosowatych, poprawiającego nawodnienie tkanek i aktywującego metabolizm komórkowy (szczególnie w korze mózgowej, poprzez zwiększenie poboru glukozy i tlenu). jest naturalnym panaceum na pękające naczynka oraz suchą, wiotką skórę . Odznaczający się właściwościami ujędrniającymi i wygładzającymi, niweluje widoczność zmarszczek i bruzd. Utrzymuje odpowiedni poziom nawilżenia skóry, hamując proces starzenia się komórek. Gingko biloba pomaga zapobiegać łamliwości naczyń włosowatych i pomaga pobudzić tworzenie kolagenu i stworzyć fibroblast. Ponadto zwiększa tworzenie kolagenu fibroblastów. 
 
Ektoina - naturalny sojusznik w walce z objawami alergii. Ektoina jest naturalną cząsteczką o działaniu ochronnym i nawilżającym otrzymywaną z ekstremofilów – mikroorganizmów żyjących w skrajnie niesprzyjających warunkach środowiska. Wytwarzają one ektoinę – substancję, która chroni je przed oddziaływaniem szkodliwych czynników, takich jak wysoka temperatura, suchość lub promieniowanie UV. Ektoina działa ochronnie i stabilizująco także na komórki człowieka. Dlatego stosowana jest w łagodzeniu objawów alergii. Wykorzystywana jest również w dermatologii, gdzie znajduje zastosowanie głównie w leczeniu i łagodzeniu objawów atopowego zapalenia skóry. Badania, w których stosowano ektoinę potwierdziły, że cząsteczka dzięki wyjątkowym właściwościom wiązania wody nawilża skórę, zmniejsza świąd i szorstkość skóry.
 
Sposób użycia  Larens Dermo Face Cream:
Krem nanoś na dokładnie oczyszczoną skórę twarzy, szyi i dekoltu. Następnie opuszkami palców delikatnie wklep preparat w skórę, pamiętając, aby nanosić go okrężnymi ruchami w kierunku odwrotnym do działania grawitacji, czyli od brody ku górze.
 
Do oczyszczania skóry najlepiej zastosować żel myjący z serii Dermo - Dermo Wash Face & Body, który idealnie oczyszcza i przygotowuje skórę pod dalsze zabiegi pielęgnacyjne.
 
Dla uzyskania optymalnego efektu zaleca się stosować Larens Dermo Face Cream codziennie rano i wieczorem.
 
 
Metody płatności
 
  • W dzisiejszych czasach, ponieważ nie ma żadnej regulacji tego co naturalne. Zatem ekologiczne kosmetyki oznaczane są często certyfikatami odgrywającymi wiodącą rolę. Jest to jedyny sposób, aby zademonstrować absolutną przejrzystość i zaangażowanie producenta w tworzeniu przede wszystkim zdrowych kosmetyków oraz suplementów diety. Znajomość ogólnych zasad działania może pomóc nam w dokonywaniu właściwych wyborów przy zakupie.

    Oto niektóre wymagania, aby marka była zgodna z terminem kosmetyków ekologicznych:
    • Bez testowania na zwierzętach. Zarówno w składzie, przy produkcji jak i w testach żywotności muszą być wolne od okrucieństwa.
    • Produkty nie mogą zawierać syntetycznych substancji zapachowych ani barwników.
    • Nie mogą zawierać pochodnych ropy naftowej, olejów silikonowych lub ich pochodnych.
    • Muszą być wolne od promieniowania. Zarówno w składnikach jak i w gotowym produkcie.
    • Wytwarzanie produktów musi być jak najbardziej przyjazne dla środowiska.
    • Nie mogą to być składniki modyfikowane genetycznie (zgodnie z przepisami UE)
     
    Jak widać w tych zasadach korzyści płynące z kosmetyków ekologicznych obejmują wiele sektorów. Nie tylko naszego zdrowia, ale też wpływających zarówno na środowisko jak i na zwierzęta. Używane ekologiczne kosmetyki jak i suplementy diety o tych cechach oznaczają bezpośredni kontakt z naturą. Aktywne zasady ekstraktów roślinnych obejmują ciebie dając ci to co najlepsze. Jakość, zdrowie, sumienie, dobre samopoczucie i urodę to tylko niektóre z rzeczy, które dają nam kosmetyki ekologiczne oraz suplementy diety.

    Sklep z naturalnymi kosmetykami oraz suplementami diety Biosna powstał z pasji do natury i świadomości z dobrodziejstw wynikających z korzystania z czystych ekologicznie produktów. W naszym sklepie znajdziecie Państwo certyfikowane ekologiczne kosmetyki oraz suplementy diety znanych marek, przy wyborze których kierowaliśmy się zawsze ich jakością i efektywnością. Wszystkie ekologiczne kosmetyki oraz suplementy diety, które sprzedajemy, spełniają najwyższe standardy jakości: nie zawierają szkodliwych składników chemicznych, ropopochodnych, nie są testowane na zwierzętach, bazują na surowcach pochodzenia roślinnego z kontrolowanych czystych biologicznie upraw lub z dziko rosnących roślin. Większość z nich posiada certyfikat organów certyfikujących takich jak Ecocert, BDIH, ICADA, Cosmebio, Soil Association. Ekologiczne kosmetyki i suplementy diety to przyszłość w codziennej pielęgnacji ciała oraz przyczynek do lepszego zdrowia przyszłych pokoleń.

     

    Wszelkie prawa zastrzezone. Kopiowanie i publikacja bez zgody autora zabronione.

  • Facebook Google Plus YouTube Twitter
 
@media all and (max-width: 537px) { .top-logo{ float:left; } }