Algi, spirulina, chlorella

Clean Chlorella Pukka (150 tabletek)

110,00 
Promocja!
Pierwotna cena wynosiła: 142,00 zł.Aktualna cena wynosi: 135,00 zł.
Promocja!
Pierwotna cena wynosiła: 294,00 zł.Aktualna cena wynosi: 285,00 zł.
Promocja!
Pierwotna cena wynosiła: 205,00 zł.Aktualna cena wynosi: 195,00 zł.

Naturalne odkwaszanie organizmu to podstawa równowagi naszego ciała by rozwijało się prawidłowo. Z pomocą przychodzą nam ekologiczne suplementy na odkwaszanie organizmu dzięki czemu możemy zrobić to w najbardziej bezpieczny sposób. Równowaga jest kluczem do zdrowego życia i stanu umysłu, a to uczucie nie może być prawdziwsze niż w przypadku poziomów pH ciała. Miarą tego, jak kwaśne lub alkaliczne jest coś, skala pH jest ważnym narzędziem do dbania o siebie, ponieważ wielu uważa, że kwaśne ciało jest magnesem dla choroby, raka i wczesnego starzenia się. Gdy poziom pH jest wyłączony, cierpią komórki gruczołów dokrewnych, upośledzając wszystkie systemy w organizmie. W Ajurwedzie klasyczne dolegliwości Pitta, takie jak stres, gniew i niecierpliwość mogą spowodować, że umysł stanie się kwaśny co następnie przejawia się w organizmie jako zgaga, refluks kwasowy i wypadanie włosów. Te pozornie tymczasowe warunki mogą mieć negatywny wpływ na długoterminowe zdrowie, ponieważ przedłużająca się kwasowość może prowadzić do poważnych stanów medycznych, takich jak wrzody i przewlekła niestrawność. Skala całkowitego pH waha się od 1 (najbardziej kwaśny) do 14 (najbardziej zasadowy), a 7 uważa się za obojętny. Idealne pH dla ludzkiego ciała wynosi od 7,30 do 7,45, co jest lekko zasadowe. Każda liczba poniżej tego zakresu oznacza, że ciało jest kwaśne, co może oznaczać kłopoty w linii. Możesz łatwo mierzyć poziom pH regularnie za pomocą dostępnych papierków lakmusowych. Lub jeśli doświadczasz któregokolwiek z wymienionych powyżej warunków to prawdopodobnie twoje ciało już próbuje Ci powiedzieć, że coś jest nie tak z punktu widzenia pH. Naturalne odkwaszanie organizmu zatem jest wręcz koniecznością byśmy czuli się dobrze.

You cannot copy content of this page