Alfa Aktiv
Alfa Aktiv to firma działająca na polskim rynku od 2007 roku.Oferowany przez nią produkt już od wielu lat wspomaga i przyspiesza proces poprawy jakości życia potwierdzeniem tego faktu są ogromne ilości klientów, którzy zaufali temu suplementowi. Zapraszamy do zapoznania się z informacjami na temat właściwości składników Alfa Aktiv.
Korzyści z zażywania Alfa Aktiv:
– przywraca prawidłową jonizację w komórce przez to poprawia wchłanianie innych suplementów
– likwiduje wolne rodniki tlenowe
– obniża poziom tętna w trakcie wysiłku– likwiduje 90% zakwasów
– usuwa toksyny z organizmu
– znacząco przesuwa próg przemian anaerobowych
– zwiększa efektywność wykonywanych ćwiczeń aerobowych (tlenowych)
– zwiększa poziom hemoglobiny
– poprzez większe dotlenienie mózgu zwiększa koncentrację na treningu i zawodach sportowych
– przyspiesza powysiłkową restytucję organizmu
– usuwa patogeny, bakterie, wirusy, grzyby
Właściwości kluczowych składników suplementu Alfa Aktiv
Aronia
Jagody aronii są niskokaloryczne i niskotłuszczowe (100 gramów świeżych jagód dostarcza około 50 kalorii). Są bogate w przeciwutleniacze, takie jak polifenole, flawonoidy (takie jak karoteny, luteina, antocyjany, około 1480 mg na 100 gram świeżych jagód) i proantocyjanidyny (664 mg na 100 gram) Obfite źródło witamin i niezbędnych składników odżywczych takich jak witamina C, A i E, beta-karoten, kwas foliowy i minerały (takie jak potas, żelazo i mangan). Około 35 procent dziennego zalecanego poziomu witaminy C znajduje się w 100 gramach świeżych jagód aronii.
Czarna porzeczka
Czarna porzeczka (ribes nigrum) to jagoda uprawiana na całym świecie. Pochodzące z Europy jagody te można znaleźć w Ameryce Północnej oraz tak daleko, jak Azja i Nowa Zelandia. Jagody czarnej porzeczki (czasami nazywane po prostu „czarną porzeczką”) są niezwykle bogate w witaminy i przeciwutleniacze. Podobnie jak inne ciemne owoce i warzywa, te jagody są bogate w antocyjany, grupę polifenoli, o których wiadomo, że mają szerokie spektrum korzyści zdrowotnych, takich jak zapobieganie skutkom demencji lub oferowanie wsparcia przeciwzapalnego w celu zmniejszenia skutków reumatoidalnego zapalenia stawów.
Miód
Miód jest ogólnie uważany za bezpieczny do spożycia i oferuje wiele korzyści zdrowotnych. W przeszłości był używany do celów leczniczych i uważa się, że ma właściwości antybakteryjne, które mogą pomóc w zapobieganiu infekcjom. Miód może być stosowany do leczenia niektórych ran, wrzodów i innych ran oraz może pomóc złagodzić drobne oparzenia. W przypadku małych skaleczeń i otarć stosowanie miodu pod bandażami może potencjalnie wspomóc proces gojenia. Miód jest również powszechnie stosowany do tłumienia kaszlu, a według badań jest równy lub lepszy niż niektóre syropy na kaszel. Dodatkowo może pomóc złagodzić ból gardła, stan zapalny u osób cierpiących na przeziębienie. Miód ma również pewne właściwości przeciwwirusowe, które mogą wzmacniać odporność i zapobiegać chorobom. Zawiera cukry i 78 enzymów śladowych, minerały (wapń, miedź, żelazo, magnez, mangan, fosfor, potas) witaminy(B1, B2, B5, B6), antyoksydanty i aminokwasy.
Kwas bursztynowy
Kwas bursztynowy był od wieków używany w Europie jako naturalny antybiotyk i ogólny środek leczniczy. Kwas bursztynowy stanowi dużą część bursztynu bałtyckiego. Kwas bursztynowy jest również naturalnym składnikiem tkanek roślinnych i zwierzęcych. Bursztyn bałtycki zawiera wagowo aż 8 proc. kwasu bursztynowego. To bardzo ważne dla twojego ciała. Jest stosowany w cyklu Krebsa, który bierze udział w pośrednim procesie metabolicznym. Inną nazwą cyklu Krebsa jest cykl kwasu cytrynowego. Silny przeciwutleniacz, który pomaga zwalczać toksyczne wolne rodniki i zaburzenia rytmu serca. Wykazano, że kwas bursztynowy stymuluje regenerację układu nerwowego i wzmacnia układ odpornościowy oraz pomaga zrekompensować drenaż energii w ciele i mózgu, zwiększając świadomość, koncentrację i refleks i zmniejszenie stresu.
Współcześni Europejczycy wykorzystują lecznicze właściwości bursztynu na wiele sposobów. Dostrzegając jego właściwości antybiotykowe, stosowali go i nadal stosują w bursztynowych gryzakach dla niemowląt, naszyjnikach dla ząbkujących dzieci, łyżeczkach i ustnikach do fajek. W XX wieku europejscy naukowcy i lekarze wojskowi przodowali w podążaniu za starożytną wiedzą. Odkryli, że pomogłoby to poprawić układ odpornościowy organizmu po ekspozycji na promieniowanie z wypadków przemysłowych. Stwierdzono również, że pomaga układowi odpornościowemu zwalczać infekcje, leczyć kaca i przeciwdziałać innym toksynom. Badania potwierdzają bezpieczny i pozytywny wpływ kwasów bursztynowego i fumarowego na metabolizm komórkowy. Dla osób starszych kwas bursztynowy okazał się niezbędny. Jest w stanie przywrócić równowagę energetyczną na poziomie komórkowym, która z biegiem lat jest często zaburzona, i pomaga pacjentowi odzyskać młodzieńczą energię. Kwas bursztynowy spełnia rolę inhibitora (środka spowalniającego lub całkowicie powstrzymującego utratę) jonów potasu i antyutleniacza. Kwas bursztynowy, ma jeszcze jedną właściwość przyspiesza neutralizację alkoholu we krwi.
Burak cukrowy
Burak jest bogaty w błonnik, kwas foliowy i mangan. Oferuje również witaminę C, potas i magnez. Buraki są niskokaloryczne, niskotłuszczowe i bezglutenowe. Napakowane niezbędnymi składnikami odżywczymi buraki są ponadto doskonałym źródłem błonnika, kwasu foliowego (witamina B9), manganu oraz żelaza.
Witaminy i minerały
- witamina C
- witamina B3 (niacyna)
- selen
- jod